Fetelor, NU CITIŢI!

Standard

Fetelor, nu citiţi! De când am luat primul zece la şcoală, aud peste tot că deştepţi sunt cei care se descurcă în viaţă, nu cei care citesc.

Fetelor, nu citiţi! Fetele care nu citesc visează doar să se trezească într-o bună zi pe la 11, să iasă la shopping, iar seara să-şi aştepte soţul. Dar, voi, ah, voi fetele care citiţi, voi vreţi să avansaţi în carieră, să vă cunoască o lume întreagă, să aveţi copii deştepţi şi să nu cereţi niciodată bani de la soţ.

Fetelor, nu citiţi! La ce bun să vă chinuiţi să înţelegeţi de ce Scarlet O’hara a dat cu piciorul în Rhett Butler pentru un Ashely, care n-o iubea sau de ce Otilia l-a lăsat pe Felix şi a fugit cu un bărbat mult mai în vârstă?

Fetelor, nu citiţi! Astfel, riscaţi să aveţi păreri proprii. Şi cui îi trebuie părerile, dacă ele nu fac altceva decât să creeze certuri şi să despartă oameni?

Fetelor, nu citiţi! Veţi căuta toată viaţa prinţul din poveşti, în timp ce fetele care nu citesc vor fi plimbate pe calul cela cu patru roţi al primului prinţ venit de la Italiea care i-a scris pe odnoklassniki „frumuoas-o”.

Fetelor, nu citiţi! Ca să intri la Cocos, trebuie să ai garderoba plină şi nu biblioteca, iar ca să-ţi pui pe urmă pozele pe internet, e de-ajuns să ştii doar alfabetul.

Fetelor, nu citiţi! Dar, asumaţi-vă un singur şi mare risc: acela că veţi exista, dar NU VEŢI TRĂI NICIODATĂ şi că viaţa pe care v-o scrieţi n-o va citi NIMENI… Şi totuşi, dacă ai ajuns până aici, înseamnă că îţi place să citeşti, nu?

Young-girl-reading-in-lib-001

11 răspunsuri »

  1. Căta, iar mai lăsat fără cuvinte!!!
    Bravo, pentru ca ai citit lucruri potrivite în momente potrivite și acum bagajul tău de cunoștințe îți permite să istorisești astfel aceste adevăruri…

Lasă un comentariu